Sezon na domowe grillowanie już rozpoczęty ! W końcu wiosenna aura nam sprzyja i mogliśmy po zimie odkurzyć nasze grille. Nie wiem jak Wy, ale ja do dań przygotowywanych na grillu lubię dodawać mnóstwo różnych przypraw i ziół. Różne mieszanki staram się robić sama, kupuję jednoskładnikowe przyprawy i mieszam je ze sobą tworząc klasyczne mieszanki. Próbuję też kombinować z nowymi połączeniami i aromatami. Dziś chciałam się podzielić z Wami przepisem na sól ziołową z rozmarynem. Będzie doskonałym dodatkiem do gr... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...