Omlet z kiełbasą podwawelską i świeżymi ziołami

Omlet z kiełbasą podwawelską i świeżymi ziołami

Omlet z kiełbasą podwawelską i świeżymi ziołami

Przepis na : śniadanie

Uwielbiam takie poranki, kiedy to mamy czas na wspólne i leniwe śniadania. Jest wtedy taki moment, żeby wspólnie przygotować nasz posiłek, a potem usiąść do stołu i spokojnie, bez pośpiechu cieszyć się nim, oczywiście najlepiej na łonie natury. Zapraszam więc nie niespieszne weekendowe śniadanie, czyli puszysty omlet z kiełbasą podwawelską i świeżymi ziołami. Dobrej jakości kiełbasa to połowa sukcesu smacznego omletu. Wybrałam podwawelską ponieważ została wyprodukowana z  mięsa bardzo dobrej jakości. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.