Przepis na : śniadanie
Wiosna, to czas kiedy odchudzamy nieco nasze menu i staramy się, żeby na naszych talerzach pojawiało się więcej warzyw i lżejszych produktów. Jednocześnie nie chcemy zbyt dużo czasu poświęcać na gotowanie, bo aura za oknami kusi, żeby więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu. Dlatego dziś mam dla Was pyszną propozycję, która idealnie spełnia oba te warunki. Jajka przepiórcze ze szpinakiem z dodatkiem pomidorków to doskonała propozycja na pożywne śniadanie, lub na ciepłą kolację. Przygotujemy ją w do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...