Podudzia z kurczaka w potrawce

Podudzia z kurczaka w potrawce

Drób w staropolskiej kuchni przyrządzany na różne sposoby zawsze uchodził za przysmak godny najlepszych stołów i polską specjalność. Kury i kurczęta, pulardy i kapłony, gołębie oraz indyki i perlice hodowano głównie w gospodarstwach dworskich i plebańskich, a z ich delikatnego, jak mówiono białego mięsa, przyrządzano rozmaite wykwintne potrawy. Dawne książki kucharskie, pełne są przepisów na wymyślne dania z pulard, kapłonów, gołębi czy perliczek. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(argum...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Autor

kulinarne przemysleniakulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, cukinia, surówka, potrawka, indyk, kapustą, francuskie, zdrowe przepisy, ziemniaki, ogórki, ogórki kiszone, kasza, marchewka, ziemniak, podudzia z kurczaka, potrawka z kurczaka, dietetycznie, kapusta kiszona

Inne przepisy z Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.