Podudzia z kurczaka w potrawce

Podudzia z kurczaka w potrawce

Drób w staropolskiej kuchni przyrządzany na różne sposoby zawsze uchodził za przysmak godny najlepszych stołów i polską specjalność. Kury i kurczęta, pulardy i kapłony, gołębie oraz indyki i perlice hodowano głównie w gospodarstwach dworskich i plebańskich, a z ich delikatnego, jak mówiono białego mięsa, przyrządzano rozmaite wykwintne potrawy. Dawne książki kucharskie, pełne są przepisów na wymyślne dania z pulard, kapłonów, gołębi czy perliczek. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(argum...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.