Sałatka z czerwona fasolą – ostatnio występuje u nas pod różnymi postaciami :) Tym razem pod postacią sałatki jajecznej z czerwona fasolą i porem . Z sałatkami jest o tyle fajnie, że można dowolnie miksować ulubione składniki, by powstało coś nowego i smacznego :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem zmodyfikowaliśmy sałatkę z czerwonej fasoli, którą bardzo lubi mój mąż, a na którą przepis znajdziecie tutaj: Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą . Ja jednak wolę coś bardzi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...