Nalewka z aronii (Aroniówka)

Nalewka z aronii (Aroniówka)

Nalewka z aronii (Aroniówka)

Post Nalewka z aronii (Aroniówka) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anula, 27 września 2013 14:59:31

Wspaniała okazja do spróbowania aroniówki:)

Słodka Babeczka, 27 września 2013 15:52:58

Dokładnie ;))

Słodka Babeczka, 27 września 2013 15:53:21

Dziękujemy! :)

Słodka Babeczka, 27 września 2013 15:53:52

Dziękuję! :)

Słodka Babeczka, 27 września 2013 15:54:10

Dziękuję! :)

Słodka Babeczka, 27 września 2013 15:55:04

Dziękuję! :)

Anonymous, 13 października 2013 20:30:39

Nalewki są dla cierpliwych. Muszą swoje odstać, inaczej dominującą nutą będzie alkohol. Dopiero po 2-3 latach nabierają smaku owocu. Ostatnio otworzyłem nalewkę z czarnego bzu z 2009 roku i porównałem ją z 2012 roku. W tej starszej główną nutą owoc a w tej młodszej alkohol. Co do przepisu to zastrzeżeń na razie nie mam bo dopiero biorę się za aronię i szukam dobrego przepisu. Czasu jeszcze trochę mam bo aronia powinna być przemrożona.Pozdrawiam

Anonymous, 8 grudnia 2013 14:02:47

masakra, jak można tak zepsuc owoce? To jest co najwyżej wzmocniony kompot. Z nalewka nie ma nic wspólnego. Sam proces produkcyjny trwa 4 miesiące, potem co najmniej 3 lata musi dojrzewać. I ani kropli wody.Pozdrawiam

Słodka Babeczka, 8 grudnia 2013 14:13:03

Nie ja jednak tak robię, bo dostałam przepis od mamy koleżanki i wszyscy sobie nalewkę zachwalali. Wezmę jednak pod uwagę Twoje sugestie i w przyszłym roku postaram się zrobić bez rozcieńczania wodą. ;-) Będę również wdzięczna za szczegółowy przepis na taką nalewkę. Pozdrawiam!

Anonymous, 20 grudnia 2013 18:41:57

Zachwalali? To tak, jakby pili wino z Grójca i też mówili że dobre. Nie ma przepisu, jest technologia, ta sama dla wszystkich nalewek:1. Maceracja owoców w spirytusie2. Ekstrakcja bukietu do ośrodka sacharozy3. Klarowanie4. Dojrzewanie
A tajemnica smaku tkwi w szczegółach na każdym etapie procesu.Pozdrawiam-:)del