Mizeria z ogórków – najlepsza to ta w sezonie, z ogórków gruntowych. Poza sezonem możemy się zadowolić mizerią z ogórków szklarniowych. Tradycyjna mizeria to sałatka z zielonych ogórków (potartych lub pokrojonych w plasterki). Najczęściej wystę The post Mizeria z ogórków i śmietany. Jak zrobić mizerię? appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...