Lemoniada winogronowa

Lemoniada winogronowa

Lemoniada winogronowa

Lemoniada winogronowa – to pyszny napój, idealny nie tylko na upalne dni. Do jego wykonania najlepiej użyć winogron bezpestkowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lemoniada winogronowa – Składniki: 0,5 kg winogron białych bezpestkowych (jasnych) 2 łyżki miodu wielokwiatowego lub lipowego 2 średnie cytryny – ok. 370 g + kilka plasterków cytryny do dekoracji ok. 1-1,5 litra wody (w zależności od intensywności smaku i słodkości winogron) 6-8 kostek lodu opcjonalnie kilka sztuk ś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...