Przepis na : śniadanie
Ile gotować jajko na miękko – to chyba częściej zadawane pytanie niż ile gotować jajka na twardo. O ile z tymi drugimi łatwiej się wstrzelić w odpowiedni czas, tak z jajkami na miękko bywa już gorzej, jeśli chcemy, by były to idealne jajka na miękko. Co mamy na myśli mówiąc idealne jajka na miękko ? Na pewno takie z idealnie ściętym białkiem, ale wciąż płynnym żółtkiem. Jeśli lubisz takie jajka, to koniecznie sprawdź nasze wskazówki poniżej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowanie jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...