Jak pewnie zauważyliście, ostatnimi miesiącami rzadziej udzielam się na blogu z powodu braku czasu, ale intensywnie myślę, co by tu upichcić nowego. Tak więc jak na blogu Zjem to! zobaczyłam ciasto Santoska, to wiedziałam, że koniecznie muszę je zrob The post Ciasto Santoska appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...