Rajska Szarlotka

Rajska Szarlotka

Rajska Szarlotka

 Kolejne ciasto z książki Siostry Anastazji, które mogę polecić:) Ciasto ucierane z jabłkami pokrojonymi w plasterki, z polewą bezowo-cynamonową.   Sezon jabłkowy trwa w pełni także zapisujcie przepis kochani i mam nadzieję, że i Wam posmakuje.  Moim zdaniem w przepisie jest za dużo cukru także możecie zmienić według swoich upodobań.  Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 4 szt, margaryna lub masło 250 g, proszek do pieczenia 2 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, ciasto ucierane

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.