Uwielbiam połączenie jabłek z budyniem, a to ciacho wymiata! :) Proste, nie drogie i pyszne! Składniki blaszka 24/24: ciasto: mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 szklanka, mąka krupczatka 1 szklanka, masło 100 g, margaryna 100 g, jajka 4 szt. (żółtka i białka oddzielnie), cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, budyń: mleko 2.5 szklanki, budyń waniliowy 1 szt. 64 g, cukier do smaku, dodatkowo: jabłka 1,5 kg, cynamon 2 łyżeczki, cukier waniliowy 16 g, cukier puder do posypania ciasta, ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.