Domowy sos do spaghetti

Domowy sos do spaghetti

Domowy sos do spaghetti

Super przepis na sos do spaghetti z wykorzystaniem cukinii. Zazwyczaj sosy do słoików na zimę z cukinią nie przypadały mi do gustu, ale ten przepis jest naprawdę smaczny i robiłam już go kilkakrotnie. Przepis moja siostra znalazła na internecie tutaj . Serdecznie polecam.   Składniki: cukinia 1 kg, papryka czerwona 200 g, cebula 300 g, koncentrat pomidorowy 350 g, czosnek 6 ząbków, sól 1 łyżka, pieprz czarny 3/4 łyżeczki, papryka słodka 3/4 łyżeczki, bazylia 3/4 łyżeczki, curry 1 łyżeczka, olej 2 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, sosy, spaghetti, curry, sos spaghetti, cukinia na zimę, przetwory, sos pomidorowy

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.