Pyszne, starte buraczki na zimę do słoików. Mój ulubiony przepis z maminego zeszytu:) Składniki : Buraki 6 kg, Zalewa: 6 szklanek wody, 2 szklanki cukru, 2 szklanki octu, 3 łyżki soli, 6 cebuli, 6 ząbków czosnku, ziele angielskie, pieprz, Sposób przygotowania: Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy zagotować i zalać nią starte buraczki. Buraki z zalewą odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Następnie b... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.