Buraczki na zimę

Buraczki na zimę

Buraczki na zimę

 Pyszne, starte buraczki na zimę do słoików. Mój ulubiony przepis z maminego zeszytu:) Składniki : Buraki 6 kg,  Zalewa: 6 szklanek wody, 2 szklanki cukru,  2 szklanki octu,  3 łyżki soli,  6 cebuli,  6 ząbków czosnku,  ziele angielskie,  pieprz,  Sposób przygotowania: Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Składniki zalewy zagotować i zalać nią starte buraczki. Buraki z zalewą odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Następnie b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.