Tę zupę gotujemy właściwie od zawsze. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, ma mnóstwo warzyw i wszystkim smakuje. Zawsze gotujemy cały garnek, bo wiadomo, że będą dokładki. Przepis na zupę koperkową Składniki: Około 2,5 litra wywaru mięsnego przygotowanego na przykład na porcji rosołowej z dodatkiem 1 posiekanej cebuli, liści laurowych, ziela angielskiego, soli i pieprzu. 3 marchewki , 1 kalarepa, 1 pietruszka lub podobna ilość korzenia selera, 3-4 ziemniaki, 200 ml śmietany 12 proc. 1 duży pęczek świeżego koper... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...