Zaskoczył nas ten sezonowy wegański gulasz z dynią. Na liście składników tylko produkty roślinne, a jedząc go ani na chwilę nie zatęsknicie za mięsem. Jest niezwykle aromatyczny i wyrazisty w smaku, a jednocześnie bardzo treściwy. Najlepszy dowód na to, że w kuchni może być pysznie także bez mięsa. Przepis na wegański gulasz z dynią Składniki: 1 dynia o wadze około 2 kg (użyliśmy hokkaido) 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 2 bakłażany, 1 papryka czerwona, opakowanie świeżych boczniaków (około 200 gramów), garść śliw... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...