Tradycyjnie na Bliskim Wschodzie szakszuka podawana jest na śniadanie, my robimy ją jednak o każdej porze dnia, bo to niezwykle pyszne i proste w przygotowaniu danie. Tym razem mamy dla was przepis na pożywną i sycącą wersję z ciecierzycą. Przepis na szakszukę z ciecierzycą Składniki: około 200 gramów ugotowanej i odsączonej ciecierzycy – przygotowanej samodzielnie lub z puszki. 3 dojrzałe pomidory (po sezonie można użyć pomidorów w puszce), 1 większa cebula, 2 ząbki czosnku, 1 papryczka chilli, łyżeczka miel... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...