Samo wysmażenie idealnego steka nie jest trudne, choć wymaga trochę wprawy. Zrobienie do niego sosu to już inna historia. Tego sposobu nauczył nas znajomy kucharz. To klasyczna amerykańska metoda. Sos wychodzi kremowy i nieprawdopodobnie naładowany smakiem. Równie ważny, co składniki i sposób przyrządzenia, jest wybór odpowiedniej patelni. Musi stalowa, bez teflonu, inaczej sos nie wyjdzie. Przepis na sos do steka wołowego Składniki: Mięso na stek wołowy – z polędwicy, rostbefu lub antrykotu, sezonowane, o gru... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...