Żaden sklepowy produkt nie może się równać ze smalcem samodzielnie zrobionym w domu. Mamy dla was przepis na najbardziej klasyczną wersję tego przysmaku z chrupiącymi skwarkami i aromatyczną cebulką. Przepis na smalec domowy Składniki: Pół kilograma świeżej słoniny wieprzowej bez skóry, 2 małe cebule , sól. – Składniki na jedną miseczkę smalcu. Jak zrobić smalec domowy? Słoninę pokrój w bardzo drobną kostkę. Rozgrzej patelnię, najlepiej z grubym dnem, wrzuć słoninę, skręć ogień na minimalny, aby skwarki s...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...