Smalec domowy ze skwarkami i cebulką. Jak zrobić smalec? PRZEPIS

Smalec domowy ze skwarkami i cebulką. Jak zrobić smalec? PRZEPIS

Żaden sklepowy produkt nie może się równać ze smalcem samodzielnie zrobionym w domu. Mamy dla was przepis na najbardziej klasyczną wersję tego przysmaku z chrupiącymi skwarkami i aromatyczną cebulką. Przepis na smalec domowy Składniki: Pół kilograma świeżej słoniny wieprzowej bez skóry, 2 małe cebule , sól. – Składniki na jedną miseczkę smalcu. Jak zrobić smalec domowy? Słoninę pokrój w bardzo drobną kostkę. Rozgrzej patelnię, najlepiej z grubym dnem, wrzuć słoninę, skręć ogień na minimalny, aby skwarki s...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.