Ten przepis to nasze odkrycie tej jesieni – ziemniaki z piekarnika, które smakują i wyglądają jak z ogniska. Te ziemniaki zachwycą każdego. Na pierwszy rzut oka trudno rozpoznać, jak zostały zrobione. Wyglądają jak wyjęte prosto z popiołu i w smaku bardzo przypominają te z ogniska. Są przepyszne z masłem, ale też doskonale nadają się jako dodatek. Jakby tego było mało, ich przygotowanie jest bajecznie proste! Zrób tak: W misce przygotuj mieszankę soli i mąki pszennej – w proporcji 1:3. Ziemniaki (najlep... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...