To tradycyjny przepis rodem z kuchni bieszczadzkiej – skromnej i prostej. Fuczki z wyglądu przypominają placki ziemniaczane, ale robi się je z kapusty kiszonej. Smakują zaskakująco pysznie. Przepis na fuczki – placki z kapusty kiszonej Składniki: 500 gramów kapusty kiszonej, 1 szklanka mąki pszennej z małą górką, 3 jajka, 1 cebula , 2 ząbki czosnku, łyżeczka kminku, olej do smażenia, sól, pieprz. Jak zrobić fuczki, placki z kapusty kiszonej? Kapustę kiszona dobrze odciśnij, następnie pokrój. Do miski wsy...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...