Kotlety „schabowe” z selera. Bardzo prosty przepis na kotlety bez mięsa

Kotlety „schabowe” z selera. Bardzo prosty przepis na kotlety bez mięsa

Kotlety „schabowe” z selera. Bardzo prosty przepis na kotlety bez mięsa

Seler to bardzo wszechstronne warzywo, które świetnie sprawdza się w daniach wegetariańskich ze względu na swój wyrazisty smak i przyjemną teksturę. Można zrobić z niego na przykład rewelacyjne kotlety „schabowe”. Przepis na kotlety „schabowe” z selera Składniki: 1 duży korzeń selera , do panierowania mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej do smażenia, sól , pieprz. Jak zrobić kotlety „schabowe” z selera? Seler obierz, pokrój w około 1 cm plastry, Na patelni rozgrzej oko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.