Seler to bardzo wszechstronne warzywo, które świetnie sprawdza się w daniach wegetariańskich ze względu na swój wyrazisty smak i przyjemną teksturę. Można zrobić z niego na przykład rewelacyjne kotlety „schabowe”. Przepis na kotlety „schabowe” z selera Składniki: 1 duży korzeń selera , do panierowania mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej do smażenia, sól , pieprz. Jak zrobić kotlety „schabowe” z selera? Seler obierz, pokrój w około 1 cm plastry, Na patelni rozgrzej oko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...