Kieszonki tacos. Można nadziać je na różne sposoby. Są chrupiące i łatwo wziąć je do ręki. PRZEPIS

Kieszonki tacos. Można nadziać je na różne sposoby. Są chrupiące i łatwo wziąć je do ręki. PRZEPIS

Kieszonki tacos. Można nadziać je na różne sposoby. Są chrupiące i łatwo wziąć je do ręki. PRZEPIS

Przygotowałem meksykańskiego kurczaka z papryką i zastanawiałem się, jak go podać. Wtedy przyszedł mi do głowy pomysł na kieszonki tacos. Ich samodzielne przygotowanie jest banalnie proste, a piecze się je przewieszone na kratce w piekarniku, dzięki temu zachowują kształt. Przepis na kieszonki tacos Składniki: niepełna szklanka mąki kukurydzianej, niepełna szklanka mąki pszennej – użyłem pełnoziarnistej, ale może być też zwykła, 5 łyżek oleju , pół szklanki gorącej wody, pół łyżeczki soli. – Z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.