Najpierw zaskoczenie, potem już tylko zachwyty. Tak będzie, gdy na kolację wigilijną podasz karpia w przepysznej chrupiącej migdałowej panierce. Zawsze wysoko na naszej liście świątecznych hitów kulinarnych. Przepis na karpia w panierce migdałowej Składniki: płat karpia pokrojony na 4-5 kawałków, 2 jajka, około 2 garści płatków z migdałów, 2 płaskie łyżki mąki plus mąka do panierowania, sól, pieprz, olej do smażenia. Zrób tak: kawałki karpia posól i oprósz pieprzem. W misce roztrzep jaja z 2 łyżkami mąki. Ciasto p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...