Karkówka najpierw jest obsmażona, potem długo dusi się z grzybami. Sos wychodzi niezwykle aromatyczny, a mięso wręcz rozpływa się w ustach. Wyborne danie. Przepis na karkówkę w sosie grzybowym Składniki: 1,2 kilogramowy kawałek karkówki wieprzowej, 50 gramów suszonych grzybów (najlepsze będą prawdziwki), 2 cebule, 2 łyżki mąki pszennej, olej, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Jak zrobić karkówkę w sosie grzybowym? Mięso pokrój w około 2 cm plastry, natrzyj solą i pieprzem, zostaw chwilę, aby lekko się... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...