Przepis na : obiad
Rozpływająca się w ustach karkówka zanurzona w aromatycznym sosie bardzo przypominającym ten spod tradycyjnych śląskich rolad. Przepis idealny na niedzielny albo świąteczny obiad. Przepis na karkówkę w sosie roladowym Składniki: 4 plastry karkówki wieprzowej o grubości około 2 cm, 2 cebule , 2 ogórki kiszone, 2-3 łyżeczki gładkiej musztardy, 1 łyżka papryki czerwonej w proszku, 1 kopiasta łyżka mąki pszennej, olej, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Jak zrobić karkówkę w sosie roladowym? Na pateln... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...