Może i z wyglądu rzeczywiście przypomina trochę mózg, szczególnie w trakcie przygotowania, tak zresztą często żartobliwie nazywa się to danie, jest jednak bardzo smaczny i zawsze, gdy pojawia się na stole, robi na wszystkich duże wrażenie. Zrobiliśmy kalafior faszerowany pieczony w całości. Przepis na kalafior faszerowany pieczony w całości Składniki: 1 większy kalafior , 500 gramów mięsa mielonego – użyliśmy indyka, ale może być też wieprzowe czy wołowe. 200 gramów boczku w plasterkach, sól, pieprz. ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...