Tak zrobioną brukselkę zajadają nawet ci, którzy wcześniej twierdzili, że niespecjalnie przepadają za tym warzywem. Prosto i pysznie. Przepis na brukselkę z masłem i bułką tartą Składniki: około 0,5 kg brukselki, ćwierć kostki masła, 2 łyżki bułki tartej, sól. Jak zrobić brukselkę z bułką tartą i masłem? Brukselkę umyj, w razie potrzeby usuń wierzchnie listki, odetnij końcówki. Wrzuć do gotującej się osolonej wody, przykryj, gotuj około 8 minut, odcedź. Na patelni rozgrzej masło, wsyp bułkę tartą, mieszając,... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...