Sezon na bób w pełni. To niezwykle pyszne i zdrowe warzywo strączkowe, które wprost uwielbiamy i możemy jeść niemal bez końca. Jak ugotować bób? To bardzo proste, jeśli będziesz kierować się naszymi wskazówkami, wyjdzie idealny. Ludzie zajadają się bobem od tysięcy lat. Warzywo to było przysmakiem już w starożytności. Ceniono je nie tylko za smak, ale też wartości odżywcze i długo utrzymujące się uczucie sytości. Jednocześnie bób jest łatwy w uprawie i nie ma dużych wymagań. Bób – jakie ma wartości odż... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...