Zielone jajka na wielkanocnym stole zawsze robią na wszystkich ogromne wrażenie, a w dodatku są naprawdę bardzo smaczne. Przepis na jajka z farszem szpinakowym Składniki: 10 jajek , 400 gramów mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, duża łyżka majonezu, olej, sól, pieprz. Jak zrobić jajka szpinakowe? Jajka ugotuj na twardo , ostudź i obierz, przekrój na pół, wyjmij żółtka. Na patelni rozgrzej trochę oleju, przesmaż na nim posiekaną cebulę, dodaj też posiekany czosnek. Dodaj szpinak (najlepiej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...