Hummus guacamole. Pyszne połącznie arabskiej pasty z meksykańskim sosem. PRZEPIS

Hummus guacamole. Pyszne połącznie arabskiej pasty z meksykańskim sosem. PRZEPIS

Hummus guacamole. Pyszne połącznie arabskiej pasty z meksykańskim sosem. PRZEPIS

Choć to dwie różne historie kulinarne, łączy je kumin, czosnek i sok z cytryny. Hummus, tradycyjna arabska pasta z ciecierzycy i guacamole, słynny meksykański dip z awokado. Okazuje się, że razem tworzą coś wspaniałego. Przed wami hummus guacamole. Przepis na hummus guacamole Składniki: 400 gramów ugotowanej, odsączonej ciecierzycy , 2 dojrzałe awokado, 2 większe ząbki czosnku, sok z 1 cytryny, 1 papryczka chili, łyżka pasty tahini, 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżeczka mielonego kuminu, sól, pieprz. Jak zrobić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.