Faworki według przepisu babci. W składnikach całe jajka, wychodzą lekkie i kruche. PRZEPIS

Faworki według przepisu babci. W składnikach całe jajka, wychodzą lekkie i kruche. PRZEPIS

Faworki według przepisu babci. W składnikach całe jajka, wychodzą lekkie i kruche. PRZEPIS

Ten przepis na faworki, nazywane też chrustem, mamy od naszej babci. Używała ona całych jajek, nie tylko żółtek. To duże ułatwienie, bo odpada problem tego, co zrobić z białek, nie zawsze chce nam się robić bezę a bardzo nie lubimy marnować składników. Jednocześnie faworki wychodzą lekkie i kruche, nasze ulubione. Przepis na faworki czyli chrust Składniki: 210 + 210 gramów mąki pszennej, 70 gramów masła, 3 łyżki cukru pudru, 3 jajka, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki spirytusu, szczypta soli, do smażenia olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.