Jeśli tak jak nam przejadły już wam się sklepowe ketchupy i inne dipy, wypróbujcie ten prosty przepis na domowy sos paprykowy. Jest świetny do mięs, na grillu będzie prawdziwym hitem. Przepis na sos paprykowy do mięs Składniki: 1 puszka pomidorów w zalewie, około 150 gramów papryki konserwowej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku , łyżeczka papryki w proszku plus papryka ostra według smaku, płaska łyżeczka cukru, sól, pieprz. Składniki na jedna miseczkę sosu. Jak zrobić sos paprykowy do mięs? Pomidory przełóż do rond... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...