Chińskie bułeczki bao gotowane na parze. Można je nadziać na tysiąc sposobów. PRZEPIS

Chińskie bułeczki bao gotowane na parze. Można je nadziać na tysiąc sposobów. PRZEPIS

Chińskie bułeczki bao gotowane na parze. Można je nadziać na tysiąc sposobów. PRZEPIS

Bułeczki bao to taki azjatycki street food. Są bardzo delikatne i neutralne w smaku, dzięki temu można je nadziać na wiele różnych sposobów. Oryginalnie robi się je w bambusowym parowniku, ale jeśli tak jak my nie macie takiego cuda, równie dobrze sprawdzi się zwykły durszlak. Ciasto w zasadzie nie różni się jakoś specjalnie od tego na zwykłe buchty, bao wyróżnia kształt, trzeba je specjalnie uformować, to jednak wcale nie taki trudne.   Przepis na bułeczki bao Składniki: Pół szklanki lekko ciepłej wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.