Boczniaki coraz częściej pojawiają się w naszej kuchni. To bardzo smaczne grzyby dostępne przez cały rok, z których można przyrządzić wiele pomysłowych potraw, na przykład takie flaczki . Dziś jednak zrobiliśmy dla was coś niezwykle prostego – boczniaki z jajkami. Idealne na śniadanie. Przepis na boczniaki z jajkami Składniki: Około 100 gramów świeżych boczniaków, 1 cebula, 3 jajka, olej pół na pół z masłem, sól, pieprz. Jak zrobić boczniaki z jajkiem? Na patelni rozgrzej trochę oleju i masła. Wrzuć ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...