Od czego zacząć? Trudno o jednoznaczną odpowiedź na pytanie czy przygotowanie jajek w koszulkach jest łatwe czy trudne. Moim zdaniem jest to po prostu kwestia wprawy. A wprawę, jak wiadomo, nabywa się poprzez praktykę. Ponieważ jednak opanowanie sztuki robienia jajek w koszulkach nie zajęło mi więcej niż kilkanaście prób to wnioskuję, że widocznie nie jest to aż tak trudne. Chociaż więc każdy musi nauczyć się tego sam i nie ma też w tym zakresie jakiejś jedynej, wyłącznie słusznej techniki, prezentuję poniże... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...