Bengalska przyprawa 5 smaków Przepis na panch phoron Bengalska przyprawa 5 smaków przepis na Panch Phoron. Bengalska przyprawa 5 smaków ma prosty skład, wystarczy Ci kumin, brązowa gorczyca, kozieradka, czarnuszka (kalonji) i koper włoski. Ta bengalska mieszanka pięciu przypraw stosowana jest zwłaszcza w kuchni wschodnich i północno-wschodnich Indii, na Sri Lance i w Nepalu. Przyprawa pięciu smaków Panch Phoron jest oczywiście jedną z podstawowych mieszanek przypraw stosowanych w kuchni bengalskiej. Przyprawy pra...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...