Pierogi z kapustą

Pierogi z kapustą

Pierogi z kapustą

Specjalne pierożki dla mojej babci – grzyby są zbyt ciężkie, więc postne pierogi z duszoną kapustą specjalnie dla niej na pewno ją ucieszą Czas wykonania: 1 h 45 min Ilość porcji: 35 sztuk Składniki: Ciasto: 250 g mąki ½ szklanki wody 1 łyżka oleju szczypta soli Farsz: ¼ główki kapusty (około 350 g – 400 g) 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli kilka kropel maggi szczypta pieprzu (¼ łyżeczki) Przygotowanie: Farsz: Kapistę wypłukać, oderwać brzydkie liście i wyciąć głąb. Poszatkować. Przełożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, kapustą, ciasto, grzyby, kluski, naleśniki, potrawy wigilijne, naleśnik, ciasto na pierogi, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi z mięsem, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.