Ostatnie z ostatnich kwiatów róży wdzięczą się na krzewie. Różane apogeum w ogrodach dobiega końca i ustępuje miejsca innym sezonowym pięknościom. Piękny zapach, smak i właściwości, a nawet kolor można jednak zachować na dużo dłużej na przykład w postaci aromatycznego, słodkiego syropu. Prosty w przygotowaniu, o przepięknym kolorze będzie idealną bazą do sporządzenia letniej lemoniady różanej na upalne dni lub jako dodatek do jesiennej herbaty, czy jako dodatek do deserów. Zastosowanie zależy właściwie od Waszych up... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)