Och! Tak długo czekałam na ponowne rozpoczęcie cyklu Z Łąki na Talerz! Nareszcie na łąkach i polach pojawiło się mnóstwo pyszności :) Jako pierwsze pojawiają się oczywiście żółciutkie mlecze, zdobiąc prawie każdą przestrzeń zieloną w mieście. Tak, w miastach rosną i rozwijają się najszybciej dzięki ciepłu, jakie wytwarzają spaliny- te nie nadają się do jedzenia. Więcej w nich bowiem substancji smolistych, niż jakiegokolwiek innego smaku i wartości odżywczych. Czy wiecie, że mniszek lekarski nadaje się do spoż... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)