Ileż ja czekałam, żeby przygotować taki dżem! Kiedy rok temu przepis na to cudo wpadł w moje ręce, było już dawno po jarzębinie. Tym razem zdążyłam! :D I przywiozłam ją z samej Puszczy Noteckiej. Jarzębinowy pagórek znalazłam nad brzegiem jeziora pewnego przedpołudniowego spaceru lasem. I jestem pewna, że to jedne z najczystszych owoców na jakie mogłam trafić! :) Ale przejdźmy do rzeczy...nie jest to dżem taki, jak wszystkie. Swoim cierpkawym na końcu smakiem jest bliższy tym wszystkim przetworom, które podajemy... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)