Najwspanialszy moim zdaniem i najprostszy sposób na dynię! Słodka i lekko słona jednocześnie ;) Potrzebujesz: ( Wszystko według upodobania) Całą, bądź kawałek dyni ( najlepiej Hokkaido lub Nagydobosi Sutötök [ o sinozielonej skórce]) Czosnek Sól Suszone zioła ( bazylia, rozmaryn, oregano...) Świeży rozmaryn olej Sposób przyrządzenia: 1. Dynię obierz ze skórki ( Hokkaido można jeść ze skórką) i pozbaw nasienia. 2. Przygotowaną dynię pokrój na niewielkie kawałki. 3. W dużym naczyniu przygotuj marynatę, łącząc olej... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)