Pesto z liści botwiny i czosnku niedźwiedziego

Pesto z liści botwiny i czosnku niedźwiedziego

Pesto z liści botwiny i czosnku niedźwiedziego

Wiosna w końcu puściła wodze i wybuchła zielenią na dobre! Drzewa i krzewy owinięte tiulem młodych listków nabierają koloru i objętości z dnia na dzień, pod nogami otwierają się setki małych słoneczek pod postacią kwiatów mniszka. To też sezon na smukły, soczyście zielony i niezwykle aromatyczny czosnek niedźwiedzi, którego w tym roku zakupiłam podwójną ilość od hodowców. Pyszny i niezwykle aromatyczny w największej ilości zamieszkał poporcjowany w zamrażarce, by móc cieszyć się jego świeżym smakiem w ciągu r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, śniadania, tarta, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.