Lato niubłaganie zmierza ku końcowi. Choć temperatury wciąż bardzo wakacyjne, a letnie burze przewalaja się raz po raz nad głowami, to słońce świeci już innym odcieniem i zieleń w koronach drzew rozpoczyna delikatne płowienie. Ale powietrze jeszcze przyjemnie ciepłe, a skrzynki w warzywniaku wciąż wabią zapachem, wypełnione po brzegi samym dobrem. Zapraszam dziś zatem na równie pełne pyszności muffinki nadziane owocami drugiej połowy lata. W rolach głównych borzoskwinie i borówki, czyli soczysta słodycz pełna sł... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)