Jakiś czas temu dostałam w prezencie od Cioci z Zachodu maleńki słoiczek. W tym słoiczku taplały się w niewielkiej ilości płynu dwie, malutkie, czarne i chropowate kulki, które zostały uznane przez Francuzów za jeden z najlepszych afrodyzjaków. Trufle! :D Nazywane kiedyś dziećmi diabła ze względu na swój wygląd i to, że rosną pod ziemią, dziś są ulubieńcami koneserów dobrej i wykwintnej kuchni. Długo patrzyłam na nie onieśmielona z daleka, bo przecież takiego rarytasu nie wolno zmarnować! W końcu postawiłam... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)