Jest wiele rzeczy, bez których nie wyobrażam sobie lata i jedną z nich jest bób :) Urocze nasionka pełne seledynowego wigoru, które po ugotowaniu zmieniają się głęboko zielone fasolki w burych szlafroczkach. Skubany z łupinek na balkonie i jedzony tak po prostu, zmiksowany z pomidorami na pyszny egipski ful albo ułożony z czereśniami w sałatce z awokado , czy podsmażony z cukinią i boczkiem na ciepłą sałatkę . Bób to zielony wyznacznik środka wakacji, pełni lata i jego przepysznej obfitości. Tym razem dodałam go do ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)