Pomidorowy urodzaj w sezonie to jeden z ulubionych momentów dla wszystkich wielbicieli pomidorów, takich jak ja. Różnorodność kolorów, wielkości, kształtów i smaków może przyprawić o zawrót głowy! Codziennie zajadam się tym pomidorowym słońcem w ilościach hurtowych, z niezmiennym zadowoleniem mrużąc oczy w zadowoleniu. Ale jak zatrzymać to wszystko na dłużej? Domowe przeciery i passaty to klasyk w spiżarniach, dlatego dziś posyłam Wam pomysł na niezwykłą, uzależniającą konfiturę z pomidorów z dodatkiem aromatycz... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)