Dżem truskawkowy z octem balsamicznym i wanilią

Dżem truskawkowy z octem balsamicznym i wanilią

Dżem truskawkowy z octem balsamicznym i wanilią

Ostatnim rzutem na taśmę kupuję ostatnie truskawki tego lata w osiedlowym warzywniaku. Nie są już tak nieskazitelne, ani tak ujmująco czerwone...to już trochę inny, późny odcień, jednak wciąż soczyste i słodkie wspaniale rozchmurzą jesienne dni i dodadzą słodyczy śniadaniowym grzankom...nawet teraz ;) Dżem, na który przepis Wam dzisiaj posyłam, nie jest taki znowu klasycznie truskawkowy. Miedzy strzelającymi w zębach mini pesteczkami przewijają się nuty wanilii i...octu balsamicznego! Połączenie truskawek z o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, desery, deser

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.