Daal z czarnej soczewicy - jednogarnkowe rozgrzanie

Daal z czarnej soczewicy - jednogarnkowe rozgrzanie

Są potrawy, które zupełnie nie wyglądają, za to smakują tak, że już po pierwszym kęsie myślisz o dokładce. I właśnie taki jest Daal z czarnej soczewicy - gęsty, treściwy, aromatyczny i po brzegi wypełniony smakami i słońcem dalekich Indii, z których się wywodzi. Kilka prostych składników połączonych w jednym daniu i garść aromatycznych przypraw rozświetlają ziemisty smak soczewicy i wypełniają wnętrze ciepłem i obietnicą miseczki pełnej rozgrzewającej pyszności. W podstawie czarna soczewica zwana belugą, któr...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, zupa, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.