Moje porównanie w tytule pewnie dla niektórych jest dość odważne, ale biorąc pod uwagę konsystencję sera halloumi, jego słonawy smak i to, że zdarza mu się trzeszczeć między zębami, pozwoliłam sobie zestawić go z naszym wspaniałym i niepodrabialnym oscypkiem. Wytwarzany głównie z mleka owczego lub mieszanki owczego, krowiego i koziego, ser halloumi jest wielką dumą Cypryjczyków. Serio! Przeciętny Cypryjczyk zjada 8 kg tego specjału rocznie! Nic dziwnego! Jest naprawdę bardzo smaczny, a przy tym może zachwyci... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)